Voorbeeld Leiderschapsprogramma

Een voorbeeld: 2-daags Leiderschapsprogramma Management Team van Nuon Vattenfall

Bureau van Betekenis heeft onlangs een tweedaagse mogen faciliteren voor NUON Vattenfall, waarin we zowel met als zonder paarden hebben gewerkt. Dit waren de doelen:

Doel 1= op authentieke wijze (persoonlijk) leiderschap versterken
Doel 2= de samenwerking en verbinding van het team versterken

Door te DOEN, te ERVAREN, daarop te REFLECTEREN en AFSPRAKEN te maken voor in de praktijk is dit gerealiseerd in 2 dagen.

Werkvormen die we hiervoor hebben ingezet:

  • Individuele sessies Paardencoaching
  • Oefening om persoonlijke waarden vast te stellen
  • Speeddate onderling waarin ervaring en inzichten van de training verder zijn vertaald naar de werkvloer
  • Actieve teamopdrachten zoals de landscape oefening en oefeningen uit de aikido
  • Teamstatement opstellen

Vragen waarop een antwoord is verkregen zijn o.a.: Wie ben ik in mijn rol als leidinggevende? Hoe krijg ik mensen in beweging? Wat is mijn leiderschapsstijl? Wat zijn mijn persoonlijke waarden die bepalend zijn voor mijn leiderschapsstijl? Wat zijn mijn natuurlijke talenten? En welke beperkende overtuigingen staan mij nog in de weg? Wat gebeurt er als wij samenwerken? Wat is ieders plek in en bijdrage aan het team? Hoe kunnen wij inspelen op de uitdagingen die op ons afkomen?

Reactie van de opdrachtgever: “The experiences during this programme were beyond expectations. We learned a lot on both personal and professional level. The output was very concrete and practical so you can relate it immediately and do something with it in daily life.”
Caroline Hägggström, Director Project Office & Commercial / Business Area Wind at Vattenfall

Al onze programma’s zijn op maat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur een mail naar  info@bvb.mademarketingfabriek.nl of bel ons op telefoonnummer 030-7435869.