Testimonials

InContext Consultancy Group, één van onze vaste samenwerkingspartners, vertelt over onze manier van werken en hoe dit past in hun leiderschapsprogramma’s:

 

“Bureau van Betekenis begeleidt met inzet van paarden onze deelnemers in leiderschapsprogramma’s. In de programma’s is een belangrijke eerste stap dat deelnemers zichzelf (nog) beter leren kennen en daar zetten we onder andere paardencoaching voor in. Dit is een andere ervaring dan dat mensen gewend zijn. De omgang met dieren maakt mensen ‘echter’ en een masker ophouden werkt niet.

 

We waarderen de sessies met het paard omdat het een grote impact heeft: de ervaring maakt indruk en blijft hangen en de leerpunten daarmee ook. Door de sessies krijgen deelnemers diepgaande inzichten over zichzelf en over de manier waarop ze een ander leiden. Deze inzichten zijn herkenbaar en goed te relateren aan hun rol in de organisatie.

 

De coaches van Bureau van Betekenis luisteren in onze samenwerking goed naar wat de kern is van ons programma, ze zijn bekend met vele van de modellen die wij inzetten en sluiten daarbij aan met hun aanpak. Ze zijn flexibel en oplossingsgericht in de organisatie om de trainingen heen.

 

In de begeleiding van deelnemers hebben de coaches een waarderende, opbouwende houding. Ze laten deelnemers ervaren waar hun kwaliteit en hun uitdagingen zitten en laten deelnemers er zoveel als mogelijk zelf betekenis aan geven. Ze betrekken de groep erbij om feedback aan elkaar te geven en de brug naar de dagelijkse praktijk te maken.
(Petra van Tol, Managing Consultant InContext Consultancy Group)

Bureau van Betekenis heeft  een tweedaagse mogen faciliteren voor een MT van NUON Vattenfall, waarin we zowel met als zonder paarden hebben gewerkt.

Dit waren de doelen:

 

Doel 1= op authentieke wijze (persoonlijk) leiderschap versterken
Doel 2= de samenwerking en verbinding van het team versterken

 

Door te DOEN, te ERVAREN, daarop te REFLECTEREN en AFSPRAKEN te maken voor in de praktijk is dit gerealiseerd in 2 dagen.

 

Werkvormen die we hiervoor hebben ingezet:

  • Individuele sessies Paardencoaching
  • Oefening om persoonlijke waarden vast te stellen
  • Speeddate onderling waarin ervaring en inzichten van de training verder zijn vertaald naar de werkvloer
  • Actieve teamopdrachten zoals de landscape oefening en oefeningen uit de aikido
  • Teamstatement opstellen

 

Vragen waarop een antwoord is verkregen zijn o.a.: Wie ben ik in mijn rol als leidinggevende? Hoe krijg ik mensen in beweging? Wat is mijn leiderschapsstijl? Wat zijn mijn persoonlijke waarden die bepalend zijn voor mijn leiderschapsstijl? Wat zijn mijn natuurlijke talenten? En welke beperkende overtuigingen staan mij nog in de weg? Wat gebeurt er als wij samenwerken? Wat is ieders plek in en bijdrage aan het team? Hoe kunnen wij inspelen op de uitdagingen die op ons afkomen?

 

Reactie van de opdrachtgever: “The experiences during this programme were beyond expectations. We learned a lot on both personal and professional level. The output was very concrete and practical so you can relate it immediately and do something with it in daily life.”
(Caroline Hägggström, Director Project Office & Commercial / Business Area Wind at Vattenfall)