Testimonials

Wij zijn blij met de aanbeveling van Pon! Onderstaand beschreven wat we voor een van de Management Teams hebben gedaan en wat dit hen heeft opgeleverd:

De situatie: Een jong en divers Management Team van 9 mensen dat zoekende is naar een goede en effectieve samenwerking.

De vraag: Er is een verandering in de manier van denken en handelen nodig om de aansluiting met de (interne) klant te behouden. Om de medewerkers daarin te ondersteunen wordt er ook ontwikkeling verlangd op het gebied van Leiderschap. Door middel van de methodiek Management Drives werd een en ander inzichtelijk: wie heeft welke kracht en wie heeft welke valkuil? Wat zijn ieders drijfveren en hoe is het team als geheel gedreven? Het werd ons veel duidelijker hoe we het meest optimaal samen kunnen werken. Daarna wilden we een stap verder en dieper. Bureau van Betekenis heeft ons met deze verdieping kunnen helpen door de werkvorm coaching met inzet van paarden (ook wel paardencoaching genoemd).

Bureau van Betekenis: Kenmerkend voor Bureau van Betekenis is dat zij op zeer professionele en kundige wijze de sessies begeleiden. Wat meespeelde in de keuze voor Bureau van Betekenis is dat wij verschillende positieve ervaringen met andere teams binnen Pon hadden gehoord: ze snappen onze business. Een groot voordeel was dat de trainers Management Drives gecertificeerd zijn. Dat zij dit met de paardencoaching weten te combineren, maakte het een unieke combinatie. Door de interactie tussen deelnemers en paard werden drijfveren en gedrag direct zichtbaar en voelbaar. De feedback van het paard was loepzuiver en direct en, door de begeleiding van de coaches, ook bespreekbaar. Daarna konden we oefenen met een andere houding of gedrag en het effect daarvan op het paard ervaren. Dit maakte steeds inzichtelijk welke potentie en mogelijkheden we (als professional en als team) hebben. De trainers hielpen ons goed om daarbij direct de vertaalslag te maken naar de praktijk.

Al met al heeft het ons allen een onvergetelijke mooie dag opgeleverd die we als team koesteren. Het herinnert en daagt ons nog steeds vaak uit om onszelf op de werkvloer te blijven (door)ontwikkelen. Dank!

InContext Consultancy Group, één van onze vaste samenwerkingspartners, vertelt over onze manier van werken en hoe dit past in hun leiderschapsprogramma’s:

 

“Bureau van Betekenis begeleidt met inzet van paarden onze deelnemers in leiderschapsprogramma’s. In de programma’s is een belangrijke eerste stap dat deelnemers zichzelf (nog) beter leren kennen en daar zetten we onder andere paardencoaching voor in. Dit is een andere ervaring dan dat mensen gewend zijn. De omgang met dieren maakt mensen ‘echter’ en een masker ophouden werkt niet.

 

We waarderen de sessies met het paard omdat het een grote impact heeft: de ervaring maakt indruk en blijft hangen en de leerpunten daarmee ook. Door de sessies krijgen deelnemers diepgaande inzichten over zichzelf en over de manier waarop ze een ander leiden. Deze inzichten zijn herkenbaar en goed te relateren aan hun rol in de organisatie.

 

De coaches van Bureau van Betekenis luisteren in onze samenwerking goed naar wat de kern is van ons programma, ze zijn bekend met vele van de modellen die wij inzetten en sluiten daarbij aan met hun aanpak. Ze zijn flexibel en oplossingsgericht in de organisatie om de trainingen heen.

 

In de begeleiding van deelnemers hebben de coaches een waarderende, opbouwende houding. Ze laten deelnemers ervaren waar hun kwaliteit en hun uitdagingen zitten en laten deelnemers er zoveel als mogelijk zelf betekenis aan geven. Ze betrekken de groep erbij om feedback aan elkaar te geven en de brug naar de dagelijkse praktijk te maken.
(Petra van Tol, Managing Consultant InContext Consultancy Group)

Bureau van Betekenis heeft  een tweedaagse mogen faciliteren voor een MT van NUON Vattenfall, waarin we zowel met als zonder paarden hebben gewerkt.

Dit waren de doelen:

 

Doel 1= op authentieke wijze (persoonlijk) leiderschap versterken
Doel 2= de samenwerking en verbinding van het team versterken

 

Door te DOEN, te ERVAREN, daarop te REFLECTEREN en AFSPRAKEN te maken voor in de praktijk is dit gerealiseerd in 2 dagen.

 

Werkvormen die we hiervoor hebben ingezet:

  • Individuele sessies Paardencoaching
  • Oefening om persoonlijke waarden vast te stellen
  • Speeddate onderling waarin ervaring en inzichten van de training verder zijn vertaald naar de werkvloer
  • Actieve teamopdrachten zoals de landscape oefening en oefeningen uit de aikido
  • Teamstatement opstellen

 

Vragen waarop een antwoord is verkregen zijn o.a.: Wie ben ik in mijn rol als leidinggevende? Hoe krijg ik mensen in beweging? Wat is mijn leiderschapsstijl? Wat zijn mijn persoonlijke waarden die bepalend zijn voor mijn leiderschapsstijl? Wat zijn mijn natuurlijke talenten? En welke beperkende overtuigingen staan mij nog in de weg? Wat gebeurt er als wij samenwerken? Wat is ieders plek in en bijdrage aan het team? Hoe kunnen wij inspelen op de uitdagingen die op ons afkomen?

 

Reactie van de opdrachtgever: “The experiences during this programme were beyond expectations. We learned a lot on both personal and professional level. The output was very concrete and practical so you can relate it immediately and do something with it in daily life.”
(Caroline Hägggström, Director Project Office & Commercial / Business Area Wind at Vattenfall)