Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/6/4/c/bureauvanbetekenis.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/6/4/c/bureauvanbetekenis.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/6/4/c/bureauvanbetekenis.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Bureau van Betekenis | Ervaring Marketing team van Schiphol

Ervaring Marketing team van Schiphol

Eind april stond het Marketing en Communications team van Schiphol bij ons in de paardenbak. De aanleiding voor de teamsessie was een nieuw samengesteld team met de behoefte aan een gemeenschappelijke basis. Pauline Smulders, de leidinggevende van het team, vertelt over haar ervaring:

Paarden coaching is een bijzondere en hele pure manier van coaching.

“Na het samengaan van twee teams wilde ik graag, als leidinggevende van het nieuwe team, dat we elkaar beter zouden leren kennen. Een coaching sessie met paarden leek me een avontuurlijke en bijzondere manier om met het nieuwe team iets te ondernemen en samen van en met elkaar te leren. Belangrijke vragen die ik beantwoord wilde, waren: Waar krijgt iemand energie van? Wanneer haakt iemand af? En hoe moeten we samen gaan werken als nieuw team?

Simone is een ervaren trainster die veiligheid, zowel mentaal als fysiek, voorop heeft staan. Ze laat jou (en het team) werken en ervaren hoe het is als alle emoties en eventuele spanningen er mogen zijn. Oefeningen met het paard lijken simpel, maar blijken echt niet zo gemakkelijk en zeker niet in een groep. Simone speelt daar goed op in door ons steeds te triggeren: we raakten bewust van onze patronen, voelden wat wel en niet werkte in de samenwerking en werden echt uitgedaagd om uit onze comfortzone te stappen.

Een mooi inzicht was dat je als team een gezamenlijk doel moet hebben. Pas wanneer iedereen zich committeert aan dit doel, zal het paard je volgen. In mijn ogen een prachtig voorbeeld van hoe het in de praktijk ook gaat. Het is bijzonder om te zien hoe het paard jouw (team)gedrag spiegelt. Gedurende de oefeningen legde Simone regelmatig de oefening stil om te reflecteren. We vielen soms terug in onze valkuilen, zoals de focus kwijtraken, het eigen belang voorop stellen en ‘zenden’ in plaats van naar elkaar luisteren. Bij het hervatten van de oefening kon je als team bijsturen. Het kwam voor ons aan op de ‘basis’: heel goed communiceren met elkaar.

Bureau van Betekenis is een fijne partij, die in het voortraject goed meedenkt en suggesties doet. Doordat Simone zorgde dat de doelstellingen en resultaten vooraf duidelijk werden, konden we gericht werken.

We hebben een enorm inspirerende ochtend gehad: Bureau van Betekenis staat garant voor een unieke, persoonlijke en bijzondere ervaring!”

Tags: