Jezelf zijn: de energie spat er vanaf..!

Waar het paard de eerste minuten onverstoorbaar doorgaat met het eten van gras, daar loopt en draaft hij een paar minuten later energiek en vrij achter de trainee aan.  Staat de trainee stil, komt het paard naar hem toe. Rent hij weg dan pikt het paard zijn energie op en draaft door de bak. Het gaat als vanzelf.

Wat maakt zo’n groot verschil in een mum van tijd? ….. Jezelf zijn !!!

De eerste minuten probeert de trainee de opdracht uit te voeren op een manier waarvan hij heeft BEDACHT dat het de juiste is, dat het zo hoort. Het is niet zijn natuurlijke stijl, het past ‘m niet, hij heeft er geen plezier in en het paard beweegt geen stap.

Wanneer ik aangeef dat hij die wijze die hij heeft bedacht mag vergeten en hem uitnodig zichzelf te laten zien en het te doen vanuit wat hij VOELT……Pats! In één keer is er energie, plezier en een ongeremdheid. Hij zet het paard moeiteloos in beweging, het paard volgt hem door de hele bak en  wij staan langs de kant met kippenvel…..dit is wat er gebeurd wanneer je je verbindt met wie je werkelijk bent en vanuit daar dingen doet op je eigen unieke manier!