Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/6/4/c/bureauvanbetekenis.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/6/4/c/bureauvanbetekenis.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/6/4/c/bureauvanbetekenis.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Bureau van Betekenis | Casus Raet HR Software & Services

Casus Raet HR Software & Services

We krijgen van veel mensen de vraag wat we precies doen en hoe we werken met de paarden.  Hieronder een voorbeeld van een teamsessie die we hebben gefaciliteerd voor Raet:

Wat was de aanleiding voor de teamsessie?
De aanleiding voor de teamsessie was om het team naar een hoger niveau te brengen met als centraal thema de samenwerking tussen de teamleden vanuit verschillende rollen. Met een relatief nieuw samengesteld team en een aantal nieuwe collega’s was de wens om elkaar veel beter te leren kennen en als team dichter bij elkaar te komen.

Paardencoaching? Wat moet ik me daarbij voorstellen?
Als onderdeel van de teamdag wilde de manager graag iets ‘anders dan anders’ in een ongedwongen sfeer. De kracht van de werkvorm paardencoaching is dat paarden reageren op authenticiteit en (natuurlijk) leiderschap. Met behulp van hun scherpe waarnemingsvermogen, gericht op lichaamstaal, geven paarden directe feedback op je manier van communiceren, je houding, je authenticiteit en je relationele kwaliteiten. Als kuddedieren zijn paarden bovendien erg gevoelig voor groepsdynamiek en reageren zij haarscherp op de energie in de groep. In de teamsessie is het paard ingezet als spiegel en metafoor om eens op een andere manier naar jezelf of naar je collega’s te kijken.

Wat was de ervaring van het team met deze werkvorm?
Reactie van Raet, Coen Brandsma: “Ik had me van tevoren niet kunnen bedenken hoeveel impact de sessie paardencoaching zou hebben. Jullie hebben ons echt geholpen om ons team succesvoller te maken en het mede mogelijk gemaakt dat we als team een gave dag met elkaar hebben beleefd. Het meest krachtige vond ik dat zowel sterktes als zwaktes van het team direct zichtbaar werden. Ik vond het bijzonder dat in een kort tijdsbestek iedereen zich kwetsbaar op durfde te stellen en er zoveel vertrouwen was om ook leerpunten met elkaar te delen. De trainers hebben hier ook echt een rol in gespeeld. Hun enthousiasme was aanstekelijk en zij faciliteerden de sessie zo dat iedereen zich vrij voelde en er alle ruimte en openheid was om te experimenteren met gedrag, leiderschapsstijlen, (beperkende) overtuigingen, etc.  De sessie paardencoaching paste verder perfect in het programma met uitstekende faciliteiten bij Herberg de Brand, vlakbij de Loonse en Drunense duinen”.