Betekenis van Leiderschap

Bureau van Betekenis neemt je in mee in de wereld van leiderschap: ken jezelf, leid jezelf, leid anderen.

 

In elke functie en rol heb je leiderschap nodig. Of je nu leidinggevende bent, of niet. In onze optiek begint leiderschap bij jezelf. De betekenis van leiderschap:

 

Wie een leider wil zijn, moet kunnen beschikken over al zijn of haar vermogens. Dat vraagt om zelfinzicht. Weten wie je bent en bewust zijn van talent en jouw unieke bijdrage. Om dit vervolgens uit te dragen in contact met anderen. In je team of breder in de organisatie. Zodat je niet alleen jezelf, maar ook anderen kan leiden.

 

In deze tijd willen mensen van betekenis zijn. Een zinvolle bijdrage leveren en het beste van henzelf geven. Dat is wat mensen drijft, wat energie geeft. Het vraagt om persoonlijk leiderschap. Het vraagt ook van huidige leiders dat zij dit groeiproces kunnen faciliteren.

 

Het is de combinatie van hoofd, hart én buik die het verschil maakt. Want met het hoofd alleen werkt niet meer. Wij leren mensen om contact te maken met dat wat ze écht willen. Waar ze echt blij van worden, of wat energie genereert. Dat is geen kwestie van nieuwe dingen leren of zaken toevoegen, maar bewust worden van wat je al in je hebt. Terug naar de kern en werken met dat wat jou van nature gegeven is.

 

Wanneer mensen hier meer naar gaan leven, inspireren zij ook anderen om dit van zichzelf te ontdekken. En dit ook meer uit te gaan dragen. Als een steentje dat het water raakt en een steeds groter bereik heeft.

 

Wij stimuleren mensen om uit hun comfortzone te stappen en te experimenteren. Wij dagen mensen uit om hun volledige potentieel te benutten. Dat doen we namelijk zelf ook.

 

Bureau van Betekenis
Wij verzorgen leiderschapsprogramma’s van een dagdeel tot meerdaagse trajecten.
Dit zijn onze leiderschapsprogramma’s!

 

Geschreven door Simone van Loon, juni 2017